Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feldenkrais met Yael Davis – Elke dinsdag van 10 – 11 u.  (vol!)

06/06/2023 | 10:00 - 11:00

Feldenkrais met Yael Davis – Op dinsdag  30 mei van 10 – 11 u.  (vol!)

*De Feldenkrais-methode Introductie & Beweging les met: Yael Davis

Kom naar Plan C om meer te weten over de Feldenkrais methode en om een les te proeven. Centraal in elke les staat het ‘ontdekkend’ leren doordat u zich bewust wordt van de manier waarop uw eigen bewegingen verlopen. Een goede samenwerking tussen alle delen van uw lichaam. We oefenen liggend en zittend op de vloer op matten. Draag bij voorkeur makkelijk zittende kleding.

Gratis, voor max 8 mensen!

 

 

Vooraf aanmelden via: info@plancdiamantbuurt.nl

 

 

*De Feldenkrais-methode:

Wie de Feldenkraismethode beoefent, ondergaat een leerproces. Het accent van de methode ligt op het unieke vermogen van het menselijk zenuwstelsel tot leren, van het maken van nieuwe connecties en ontdekkingen.

Dit proces zien we heel duidelijk bij de ontwikkeling van baby’s en kinderen. Zij leren spelenderwijs, door vallen en opstaan. Ze ontdekken en onderzoeken nieuwe bewegingsmogelijkheden en doen zo nieuwe ervaringen op.

Moshe Feldenkrais ging uit van het menselijk potentieel; het denken, handelen en bewegen van de mens komt overeen met zijn wensen en behoeften. Het beeld dat je als mens van jezelf hebt, is gevormd door je manier van bewegen, voelen, denken en gewaarworden. Ieder van ons heeft daarin zijn eigen unieke geschiedenis. Wanneer je iets verandert in de bewegingen, verandert ook het denken, voelen en handelen.

De Feldenkraismethode zoekt de pijngrens en de weerstand niet op.

‘No pain more gain’

was zijn motto. Het leerproces verloopt gemakkelijker wanneer er minder weerstand is om te leren.

We bewegen allemaal, we lopen, bukken, reiken, rennen, zitten, staan op. Allemaal dagelijkse bewegingen die we de hele dag door doen. Maar hoe we de bewegingen maken, daar staan we lang niet altijd bij stil. Tenzij er iets aan de hand is. Dan moeten we er wel aandacht aan geven.

We hebben daar niet meer bij stil gestaan sinds onze vroegste jeugd, en we bewegen nu met dat wat we toen hebben geleerd. Maar wat als we destijds een ontwikkelingsfase hebben overgeslagen? Veel mensen ervaren ongemak in het bewegen en hebben daar last van en weten simpelweg niet hoe het ook anders kan. Het kan dus zomaar zijn dat we iets doen, wat eigenlijk helemaal niet zo prettig is als we er bewust naar gaan kijken. De Feldenkraismethode staat hier bij stil en vergroot daarmee de bewegingsvrijheid.

“If you know what you do, you can do what you want.”

Meer info:        Feldenkrais.nl

 

 

Gegevens

Datum:
06/06/2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Buurthuis Plan C
Smaragdplein 24
Amsterdam, Noord-Holland 1074 HB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-41640173

Organisator

Plan C
Telefoon:
06-41640173