Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

Storytelling & Live muziek met Victor Sams op de Ngoni -de deur open vanaf 19.30 als het te druk wordt zullen we…

29/10 | 20:00 - 21:30

Lieve bezoeker,

Aanstaande vrijdag is het weer tijd voor een avond vol verhalen. We willen graag weer samen van de avond kunnen genieten, maar we hebben uit voorzorg besloten het toch klein te houden. Daarom doen we de deur open vanaf 19.30. Als je vroeg komt is er plek, als het te druk wordt zullen we de deuren sluiten. Wees er op tijd bij 🐝 

We hopen op je begrip!

Groetjes Etty en Rosa

          29 oktober 20.00 u.
          Storytelling
& Live muziek

           met: Victor Sams op de Ngoni –

           Snaarinstrument uit Mali, West-Afrika

           Thema van de avond: ontmoetingen

(Dour open vanaf 19.30)

 Eindelijk! Na een lange pauze  weer  met Rosa & Etty

Hoe konden we weten dat we zolang niet zouden kunnen genieten van live muziek, verhalen bij kaarslicht en warme ontmoetingen met je buren? Wij nemen op 29 oktober 2021 een sprong terug in de tijd  en wij luisteren naar elkaar of delen onze nieuwe of oude verhalen. Ben je er ook bij?

Gratis  entree, vrijwillige bijdrage welkom!

          

 

 

De ngoni is een van de oudste snaarinstrumenten van Afrika, en de naam van de meest spirituele familie van snaarinstrumenten in West-Afrika gemaakt van een kalebas, een stuk hout en visdraad. 

 

 

 

 

Eerder hadden wij in Storytelling & Live Muziek:

 

Vrijdag 30 april 

20.00 – 21.15 uur.
Storytelling & Live Muziek – Online*

 

                                           Live Muziek:

Jasmine van der Waals

speelt blues en folkliederen op haar gitaar. 

Thema: verandering. Wat voor veranderingen heb jij meegemaakt in je leven en hoe ging je daarmee om?

Vertel jouw waargebeurde grappige, ontroerende of spannende verhaal of luister mee naar die van andere verhalenvertellers.

 

* De zoom link verschijnt uiterlijk vrijdagmiddag op de website.

   Storyelling & Live Muziek

Online – * zoom

Met Etty & Rosa 

 

Trek je warme sloffen aan en schuif bij ons aan!

We hopen dat je er bij bent.

Liefs Etty en Rosa

 

  Eerder hadden wij:

 

Vrijdag 29 januari 

20.00 – 21.15 uur.

Storyelling & Live Muziek – Online* 

met: *Aurelia –Singer songwriter en gitarist

Van Parijs naar Amsterdam

Vertel jouw echt gebeurde verhaal of  luister naar die van andere verhalenvertellers.

Over het thema: Op reis

 

meer over Aurélia:

Aurélia heeft een Italiaanse vader en een Franse moeder en werd geboren in Duitsland. Zij heeft haar kinderjaren in Frankrijk doorgebracht en heeft vanaf jonge leeftijd interesse voor theater, dans en muziek. In 2001 besloot Aurélia Frankrijk te verlaten om vier jaar lang literatuur en theater in Californië te gaan studeren. Na haar terugkomst heeft zij in Frankrijk een opleiding tot actrice gevolgd aan Cours Florent, een belangrijke theateracademie. 

Zij is een gevoelige actrice en muzikant die haar eigen liedjes schrijft. De teksten van haar liedjes gaan veelal over mens en maatschappij. Echter, ze zijn vrolijk, kritisch en offbeat. Ze heeft onder meer de muziek bij een beroemd Estlands verhaal gemaakt en daarnaast op verschillende kleinschalige festivals in Frankrijk opgetreden. 

Aurélia woont in Parijs, maar heeft een sterke band met Nederland en Italië. 

 

Tot zoom/ziens!

 

vorige jaar hadden  wij:

op December 2020:

vrijdag 18 december om 20.00 u.

Storyelling On-Line (*zoom)

Het voelt nu alweer zo lang geleden dat we bij elkaar kwamen om naar elkaars verhalen te luisteren en ons te laten meevoeren op de muziek. Etty en Rosa missen je bij deze heerlijke avond.
Daarom ben je van harte uitgenodigd om te komen vertellen, of gewoon mee te luisteren via een live Zoom-sessie over het thema HOOP. Heb jij een mooi verhaal over iets wat jou hoopvol heeft gestemd in het leven? Of een mooie anekdote van de afgelopen maanden?
Trek je warme sloffen aan en schuif bij ons aan vanachter je bureau.

 

 

 

(voor de corona) hadden wij elke laatste vrijdag v/d maand:

Storytelling & Live Muziek

Iedere laatste vrijdag van de maand!

Avond vol muziek en verhalen

Een keer in de maand wordt Plan C omgebouwd tot een podium voor verhalen. Story telling & live Music  vindt iedere laatste vrijdag van de maand plaats. Op de grond liggen kleden, en de stoelen staan in een podiumopstelling, de ruimte wordt verlicht met kaarsjes en in de pauze is er tijd voor een drankje en een snack. Deze vertelavond schijnt een spotlight op bijzondere en alledaagse verhalen van buurtbewoners.  Daarnaast wordt er maandelijks een professionele verteller en muzikant uitgenodigd om de avond kracht bij te zetten. De verhalen van buurtbewoners en professionele vertellers sluiten naadloos bij elkaar aan, en de muziek zorgt voor een warme sfeer. Onder leiding van Etty Elbaz-Griffioen en Rosa van de Griendt wordt het publiek uitgenodigd hun verhalen te delen met hun medebuurtbewoners.

Vertel je verhaal of kom luisteren naar de verhalen van andere vertellers in het sfeervolle Plan C. 

Eerder op Storytelling avonden:

 

Vrijdag 28 februari om 20.00

 live muziek met: 

Victor Sams – Ngoni

De ngoni is een van de oudste

snaarinstrumenten van Afrika, en de naam van de meest spirituele familie van snaarinstrumenten in West-Afrika. gemaakt van een kalebas, een stuk hout en visdraad. 

 

                                                                     

Deze maand hebben we een speciale manneneditie.

We luisteren deze avond naar verhalen over inspirerende, krachtige & humoristische mannen. 

Breng je (groot)vaders, broers en zonen mee, maar vergeet vooral ook niet je (groot)moeders, dochters en zussen!

 

Eerder op Storytelling avonden:

                                       vrijdag 31 januari om 20.00

              live muziek met:

Esther Nica Sassen – piano 

                               

Thema van de avond zal zijn: familie

 Over momenten en mensen die je nooit zal vergeten.

Voor het komende Babylon Café hebben we een kleine verandering in het programma. Esther Nica Sassen van het duo SassenHeymlich zal haar eigen set spelen. 
 
Esther Nica Sassen is Nederlandse componiste, schrijfster, kunstenares en verhalenmaakster. Deze maand in Babylon café speelt zij op de piano poppenhuiskamermuziek en vertelt zij haar verhaal ‘Broer’. 
 

 

 

Vrijdag 29 november 2019 20.00

 live muziek van:

*  Fralalai (Francesca Lai)

      een Italiaanse harpiste and singer-songwriter

onze gast vertellers:

* Naomi Olderikkert

  *  Roxanne Pastou-Hadjigeorgiou

* Ignacio Balestra

Het thema is:  Jong & Oud
Heb je verhalen over je geboortedag? Of een verjaardagsfeestje dat je nooit zult vergeten? Over een bijzondere ontmoeting, jong of oud?  Of over een speciaal moment in je leven waar je het gevoel had dat je wedergeboren werd?

 Vertel je verhaal of  luister naar de verhalen van andere vertellers  in het sfeervolle en intieme Plan C.

Gratis entree, vrijwillige bijdrage welkom

meer info:

*Fralalai (Francesca Lai) is an Italian harp player and singer-songwriter

Her repertoire includes original songs and a few covers, mainly performed with Celtic harp and voice. Fralalai defines herself as a “Neo-ancient trobairitz” (female troubadour) who merges different styles and languages in a cross-cultural blend which connects our modern times with the ancient worlds. 

Her “Celtic-” (celtic+mediteranean) original style, is infuse with the dreamy atmospheres of Celtic music, as well as with the emotional intensity of Mediterranean and Middle eastern tones.

Her performances lead to enchanted inner journeys, which allow you to reconnect with your emotions and with Nature, and to celebrate your soul.”

 

  • Roxanne Pastou-Hadjigeorgiou  Born and raised in Cyprus, Roxanne lives in Amsterdam with her Cypriot husband and Amsterdammer son. She cooks and bakes stories in her kitchen, just like every Mediterranean woman. She is a left-handed person forever looking for the right words. You are probably still wondering how to pronounce Hadjigeorgiou.

 

 

 

Naomi Olde Rikkert is een Nederlands-Italiaanse schrijfster en Engels vertaalster.                            Ze leest alles wat er op haar pad komt en zat als kind al achter de typemachine om verhalen te schrijven. Fictie en realiteit lopen in haar verhalen door elkaar. Ze is geboren en getogen in Amsterdam, maar is de dochter van de Italiaanse clown Carlo Colombaioni. Talent voor performance en een rijke fantasie stromen door haar bloed.  Momenteel studeert ze aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. 

  •  
  • En…… ‘Last minute’ ook :
  • Ignacio balestra Architect en woont nu in argentinie. Heeft 2 nederlandse kinderen. Hij houdt van verhalen die ons verbinden met onze wortels. Een belangrijk onderwerp want zonder wortels geen groei.

“Verhalen zijn een prachtige manier om betekenisvolle bruggen te bouwen”

 

Eerder op Storytelling avonden:

Vrijdag 25 oktober om 20.00u

 Storytelling

                    & Live Muziek

               met  Moustafa Hamo                   op de Tambur/Saz

 

met Syrisch/Koerdische volksmuziek 

Een feestelijke opening van het herfstseizoen met de verhalen van: 

Esra Seval Dede 
Esra vertelt over opgroeien in de stad, en het vormen van je identiteit wanneer je uit een biculturele gezin komt. Ze staat regelmatig in Storytelling cafe Mezrab op de planken, en komt nu bij ons op bezoek om haar verhalen met ons te delen. 
 
& Milda Varnauskaite
Milda is een in Amsterdam wonende Litouwse die Baltische verhalen mengt met een dosis levenservaring en inzichten, vaak met een grappige twist. Ze is afgestudeerd aan de Mezrab Storytelling School en is de oprichtster van de ‘Baltic Storytelling Centre’.  
 
 
Levensverhalen, sprookjes, rijke fantasie of zwoele poëzie. Vertel je verhaal en luister naar de verhalen van andere vertellers uit de buurt in het sfeervolle en intieme Plan C. 
 
& Syrische herfsthapjes
Gratis entree, vrijwillige bijdrage welkom.
 

Heb je zelf een verhaal wat je zou willen vertellen, geef dit dan aan ons door. Mail naar :info@plancdiamantbuurt.nl (voor Etty en Rosa)

We zien jullie graag tegemoet!

 

28 June 2019

 met:

Ibou Ndong – djembé 

& friends

 West-Afrikaanse ritmes!

Het laatste Babylon café van dit seizoen brengt Ibou Ndong zijn djembé en zijn vrienden mee om de zomer in te luiden met West-Afrikaanse ritmes!   

De Senegalese Ibou Ndong is enkele jaren geleden vanuit het levendige Dakar naar Nederland gekomen. En hij heeft zijn djembe met zich meegebracht. Ibou is overal in de stad te vinden. Hij brengt, zoals hij zelf ooit heeft gezegd, de warmte van Afrika naar Nederland en krijgt mensen overal aan het dansen met zijn opzwepende ritmes. 
 
Ibou speelt op talloze festivals, jamsessies, in bands en geeft graag les aan volwassenen en kinderen. 
 
https://publicinsta.com/user/ibou_percu
 

 

Vrijdag 31 mei  2019

met:  Joris Cohen – handPan

Vertel je eigen verhaal of kom luisteren naar de verhalen van andere verhalenvertellers op deze sfeervolle lenteavond .

Joris bespeelt de handpan,een Zwitsers instrument gemaakt door Panart in 2001.  Op zijn reizen laat hij zich beïnvloeden door muziek en emoties uit vele culturen.

 

Joris Cohen

 

 

 

 

 

 

 

 

29 maart 2019

live muziek met:

Rached Al Shikh-  Oed  en zang

 

 

op deze sfeervolle, lenteavond, kom luisteren naar onze gast, een Syrische muzikant die speelt op de oed. Een prachtig instrument,
heel  populair in het midden oosten.

 

 

 

In oktober 2018

hadden we verteller Anne van Delft te gast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Live Muziek met: 

FralaLai 

en David Jenkins 

 

 

 

Poëzie van Roos

 

 

 

 

              

                         

                       

                        

 

In november 2019

waren  het Mariandoro met zang en gitaar en Wouter Verschoor op gitaar die de verhalen afwisselden met hun warme songs.

 

 

December – Eindjaarsfeest met Ussu & voorprogramma STORYTELLING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

februari 2019

was met:

Christina Mercken (Storytrooper) vertelt Keerzijdes,

een verhaal over uitzonderlijke vriendschap.

 met live muziek van:

 Jan Van Hulten (Ukulele en zang) liedjes van overal vandaan

 

 

 

 

 

 

 

Storytelling & Live Muziek

Iedere laatste vrijdag van de maand!

Avond vol muziek en verhalen

Een keer in de maand wordt Plan C omgebouwd tot een podium voor verhalen. Story telling & live Music  vindt iedere laatste vrijdag van de maand plaats. Op de grond liggen kleden, en de stoelen staan in een podiumopstelling, de ruimte wordt verlicht met kaarsjes en in de pauze is er tijd voor een drankje en een snack. Deze vertelavond schijnt een spotlight op bijzondere en alledaagse verhalen van buurtbewoners.  Daarnaast wordt er maandelijks een professionele verteller en muzikant uitgenodigd om de avond kracht bij te zetten. De verhalen van buurtbewoners en professionele vertellers sluiten naadloos bij elkaar aan, en de muziek zorgt voor een warme sfeer. Onder leiding van Etty Elbaz-Griffioen en Rosa van de Griendt wordt het publiek uitgenodigd hun verhalen te delen met hun medebuurtbewoners.

Storytelling workshop met Rosa &Etty 

  • Heb jij een verhaal, maar wil je eerst nog oefenen?

Dan helpen we je op weg om er iets moois van te maken.

 

De weekqweeken  voorafgaande aan het Babylon Storytelling Café is er voor vertellers uit de buurt de mogelijkheid te oefenen met hun verhalen. De workshop vangt meestal aan met een gezamenlijke opdracht, waarbij Etty iets meeneemt om de zintuigen te prikkelen. Daarna gaan we aan de slag met de verhalen van de buurtbewoners. De buurtbewoners krijgen hulp bij de structuur en de opbouw van het verhaal van Rosa en Etty.

 

 

Gegevens

Datum:
29/10
Tijd:
20:00 - 21:30
Event Categories:
,
Spring naar toolbar